In 2023 is het 800 jaar (1223-2023) sinds Sint Franciscus een ‘kerststal-spel’ heeft laten opvoeren in een grot in het dorp Greccio bij Rieti. Een geweldige gebeurtenis, die heeft bijgedragen aan de verspreiding van de kerststaltraditie vanuit Italië naar de hele wereld.

De Un-Foe-prae wil hierom dat 2023 een belangrijk jaar wordt,  een jubileumjaar voor alle vrienden van de kerstgroep. Daarom nodigen we u uit om dit logo door te geven aan alle kerststallenmakers (verenigingen, groepen of individuen) zodat het vanaf februari 2023 tot Driekoningen 2024 in onze kerststallen, maar ook in cursussen, wedstrijden, tentoonstellingen, op affiches, in brochures en publicaties, in tijdschriften, op ansichtkaarten, op websites en op sociale netwerken, enz. dit specifieke logo naast de traditionele logo’s verschijnt. Verspreid dit logo dus onder al je leden en vrienden. Elke echte kerstliefhebber zal zijn steentje moeten bijdragen, net zoals St. Franciscus van Assisi 800 jaar geleden deed in Greccio.

We willen heel graag dat 2023 voor ons allemaal een bijzonder jaar wordt, dat de geschiedenis in gaat.
Met dit logo willen we uitdragen dat Franciscus met eenvoud, nederigheid en zachtheid alle mensen vrede wilde brengen via de kribbe.

Gloria et Pax.

[sp_easyaccordion id=”4507″]