Heilige Kerst in Museum Swaensteyn en de presentatie Kerstwensen in Huygens’ Hofwijck in het Huygenskwartier

Dit jaar belooft het een bijzondere kerst te worden, samen zijn, helen en het ultieme kerstgevoel was nog nooit zo gewenst. In Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck sluiten we traditiegetrouw het jaar af met een kersttentoonstelling. Vanaf 4 december 2021 t/m 9 januari 2022 kunt u in de donkere dagen rondom kerst genieten van de sfeervolle tentoonstelling Heilige Kerst in Museum Swaensteyn en de presentatie Kerstwensen in Huygens’ Hofwijck in het Huygenskwartier Voorburg.

Iconen, kerststallen en beelden vertellen het verhaal van enkele  Heiligen en zijn te zien tijdens de tentoonstelling Heilige Kerst in Museum Swaensteyn. We starten bij het Kerstverhaal, het verhaal over de geboorte van Christus dat al eeuwenlang aan de hand van de kerststal wordt verteld aan jong en oud. In het museum staan kerststallen opgesteld uit het stadsklooster Den Haag en uit privécollecties. Bijzonder zijn de kerststallen uit Tsjechië, waar kerst op unieke en traditionele wijze elk jaar groots wordt gevierd.
De stallen worden omlijst door de iconen van Greetje Verdaasdonk Fokkenrood. De Iconen worden geschreven naar de voorbeelden van de Oude Meesters. De techniek van het schilderen met ei tempera berust op het gebruik van pigmenten aangelengd met eigeel, water en in de donkere kleuren wat lavendelolie. De iconen zitten vol symboliek en vertellen de verhalen van onder andere Maria, moeder van Jezus, Johannes de Doper, Sint Maarten, Sint Nicolaas en Franciscus van Assisi.

ADRES
Museum Swaensteyn
Herenstraat 101
2271 CC Voorburg
Telefoon (070) 386 1673
WEBSITE