Vlakbij het centrum van Maastricht ligt in het voormalige Ursulinenklooster de woon- en zorgplek De Merici met restaurant Veer Mestreech. In de authentieke kloosterkapel bevindt zich museum Sjoen Limburg, waar tientallen unieke maquettes van vakwerkhuizen en monumenten uit Limburg zijn gehuisvest.

In museum Sjoen Limburg is gedurende de maand december 2021 een mooie en gevarieerde kerstgroepen tentoonstelling te zien.
De tentoonstellingsstukken komen uit diverse landen, zoals Costa Rica, Filipijnen, Kenia, Peru, USA en Israel.
Verder is er een unieke Vaticaanse kerstgroep van fijn porselein, gemaakt in een gelimiteerde, genummerde editie.

De beelden uit porselein worden afgewisseld met sculpturen van houtsnijwerk, uit steen gebeitelde kerstgroepen, terracotta beelden en antieke poppen.

Nieuw te bewonderen zijn voorstellingen van fresco’s en gebrandschilderde ramen in schilderijen, doeken en prenten uit kerken in Bethlehem, Antwerpen en Wenen,met o.a. werk “ De aanbidding der Koningen “ in gobelin, van Peter Paul Rubens. Daarnaast zijn er kerstgroepen in Diamond Painting werken van bewoners van De Merici. Een gezellig uitstapje voor de hele familie in Museum Sjoen Limburg en Vrienden van De Merici in samenwerking met restaurant Veer Mestreech.

ADRES
Grote Gracht 74
6211 SZ  Maastricht

TOEGANG

Entree museum, inkl. Koffie Veer Mestreech, € 5,00 p.p.
Bezoek van groepen op afspraak 0031 (0) 6 20004403

Dagelijks geopend van 12.00 – 17.00 uur (zondag en maandag gesloten)